Gefinancierde rechtsbijstand

Het eerste gesprek bij mij op kantoor is gratis. Tijdens dit gesprek bespreken we ook de kosten van de rechtsbijstand.

Mogelijk kom je in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand. Dit hangt af van de hoogte van je inkomen, vermogen en de aard van de zaak. Als je in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand dan betekent dit dat de overheid de kosten van de rechtsbijstand betaalt of een deel daarvan. In dat laatste geval betaal je alleen een eigen bijdrage. Zie voor informatie hierover de site van de Raad voor Rechtsbijstand: https://www.rechtsbijstand.nl/.

Voor rechtsbijstand in zaken op het gebied van het asielrecht kom je in de regel in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand.

Geen gefinancierde rechtsbijstand

Als je niet in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand en er geen rechtsbijstandsverzekering is die de kosten voor de rechtshulp dekt, dan breng ik mijn uurtarief in rekening.

Mijn uurtarief is € 225,- inclusief BTW. Afhankelijk van de aard van de zaak en het belang kan dit echter worden bijgesteld. Wij maken hier vooraf duidelijke afspraken over.

Bijkomende kosten

Bij het behandelen van de zaak kan sprake zijn van bijkomende kosten, die voor jouw rekening komen. Denk dan bijvoorbeeld aan griffierechten of kosten voor deskundigen. Hierover zal ik je vooraf informeren.